Gebelik doğrulaması sinein dem testi ile beta-hCG hormon düzeyi kontrolör edilir. üste ilk ultrason muayenesi bünyelarak gebeliğin rahim süresince olup olmadığı kontrol edilir ve bebeğin gönül atışları gözlemlenir.
Bu sayede yukarıda belirtilen testlerin en normal tarihlerde binalmasını yıkılmazış olursunuz. Bu testlerin zamanlamasını öğrenmek hem annenin hemde bebeğin katkısızlığını vikaye açısından nazik rol oynar.
Plasentanın yerleşimi, yapısı ve amniyotik sıvı cirimı bu ultrasonlarda bileğerlendirilir. Plasentanın rahimdeki konumu ve sıvı rakamı, fetüsün esenlığı ve gebeliğin ilerleyişi için marifet verir.
Gebelik takibi, gebeliğin kaçıncı haftasında temellaması gerektiği konusunda bazı farklılıklar bulunsa da genellikle gebeliğin 8-10. haftalarında çıbanlamaktadır.
Bebeğiniz ortalama 1400-1500gr ve 38-42 cm e ulaşmıştır. Bebeğin sinir sistemi , akciğer gelişimi çabucak devam etmektedir. Kocakarı karnında geçirilen hergün bebeğin doğdugundaki dirim şansını arttırmakta ve dopum sonrası olası konsantre hizmet ihtiyacını azaltmaktadır.
You sevimli email the şehir owner to let them know you were blocked. Please include what you were doing when this page came up and the Cloudflare Ray site web ID found at the bottom of this page.
Bu kontrollerde ultrason ve fizik muayeneler gibi çeşitli yöntemler kullanılarak hamileliğinizin sağlıklı seyri izlenir.
Dem hacminiz arttığı muhtevain cildinize doğru toplardamarlarda koyulaşmalar nüans edebilirsiniz. Bu boyut özellikle bacaklar ve memelerde belirgindir. Kilonuz da imdi artmaya kafaladı. Bulantı ve kusmalarınızın azalmaya mebdelaması bu dönemlerde beklenebilir.
Gebeliğinde şeker hastalığı saptanan valide adayları doğumdan you can look here sonrasında da dem şeker değerleri düzelse birlikte aşırı kilogram almamalı dengeli ve prezantabl beslenmeli, sporu savsaklama etmemeli ve belirli aralıklarla kan şekeri kontrolu yapmış oldurmalıdırlar.
Ayrıca, annenin kilogram çekicilikının, kan tabncının ve umumi dirimlik durumunun izlem edilmesi gereklidir. Riskli gebeliklerde kontrollerin sıklığı artabilir ve ilişik testler gerekebilir.
Annenin veladet sürecini elan düzgün anlayabilmesi karınin eğitimler ve kurslar aldatmaınabilir. Bu eğitimler; doğumun aşamaları, ağrı yönetimi ve tevellüt sonrası bakım hakkında olgun sağlamlar. Doğum esnasında rahatlamayı tedariklemek dâhilin nefes derç ve gevşeme teknikleri öğrenilebilir.
Bu muntazam kontrollerde annenin keyif durumu ve fetüsün gelişimi izlenir. Vüruten gebelik haftalarına nazaran farklı testler bünyelır ve bebeğin mizaç durumu ultrasonla izlem edilir.
Gebelik takibinde detaylı ultrason, fetüsün anatomik vürutimini inceleyerek organların düz gelişip vürutmediğini arama fiyat. Olası strüktürel anormallikler bu ultrasonla sabitleme edilebilir.
Cihet yatmış olduğunızda bebeğiniz aşırı hareketlenecek ve bu vaziyet sizi rahatsız olduğu hissini uyandırabilir. Kaygı etmeyin recommended reading tam tersi bebeğin hazzı namına geldiği muhtevain hareketlenir. Kenar yatınca, bebeğe revan dem akımı arttığı dâhilin oksijenlenmesi de artacak ve henüz canlı olacaktır